Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - "Детелини" се завърнаха от Русия
Posted by SB on 2010/9/20 17:41:21 (2554 reads )

- "Детелини" се завърнаха от Русия

На 18.09.10год. след почти десетдневно пребиваване в Русия се завърнаха танцьорите от общинския фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, гр. Павел баня, които съвместно с официална делегация от общинска администрация посетиха побратимения гр. Лиски, Воронежка област по покана от Администрацията на Лискински район . Поканата бе свързана със събитията посветени на празника на града. „Детелини” взеха участие във фестивала „Фолклор без граници” и два концерта проведени съответно в Градския дворец на културата и на градския стадион пред 15 хилядна публика.
Във времето отредено за почивка, разходки и опознаване на богата култура, архитектура и традиция на град Лиски, танцьорите имаха възможност да отморят с великолепна разходка сред природата с параход по течението на река „Дон”, посещение на културни паметници и исторически мемориали, съхранили духа на времето, визити на спортни школи, училища и други. Във всяко посетено населено място „Детелини” изнесоха кратка концертна програма.
Част от по- смелите детелини премериха сили и в приятелски международен футболен двубой със своите приятели-домакини.
Танцьорите споделиха, че са останали наистина дълбоко впечатлени от цялостното посрещане и организация, по време на техния престой на руска територия.
При проведените срещи на официалната делегация бяха затвърдени приятелските отношения между побратимените градове и бе отбелязано, че руско-българската дружба има дълбоки корени назад във вековете. В най-скоро време ще започне и обмяната на новини от двата района, за да могат гражданите да получават информация какво се случва в побратимения град.
Дружбата между Павел баня и Лиски има десетилетна история и е едно доказателство, че фолклорът, песните, танците и обичаите са не просто начин за обединяване около културните традиции, ценности и идеали на дадена нация, а средство за създаване и съхранение на здрави и трайни приятелски взаимоотношения.