Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - "КарикаТуристи" гостува в зала "Нашенци"
Posted by SB on 2010/3/18 11:10:14 (2465 reads )

- "КарикаТуристи" гостува в зала "Нашенци"

Вече втора година уникалната изложба „КарикаТуристи” от фонда на Дома на хумора и сатирата – Габрово пътува из селищата от региона на Националния парк „Централен Балкан”, а след няколко дни ще можете да я видите и на наша територия. Тя ще бъде подредена в зала „Нашенци” в с. Турия. Пътуващата изложба е плод на успешното сътрудничество между две институции, обединили усилията си в името на благородна кауза – грижата за околната среда.
През 2007 г. Домът на хумора и сатирата и Дирекцията „Национален парк Централен Балкан” подемат съвместна кампания  „Изкуството – посланик на Парка”, в рамките на която е подготвена изложбата.  „КарикаТуристи” представя темата за опазването на природата през погледа на хумористите и включва 79 карикатури на 65 автори от 21 държави от 4 континента и е събирана в продължение на 35 години в габровската Весела къща.
Пътуващата изложба „КарикаТуристи” гостува в чужбина и представя Габрово и България по различни поводи. Пътешествието зад граница включва Атина, Женева, Шанхай, Новосибирск, Анкара и Варшава. В община Павел баня изложбата гостува по повод тържествата за отбелязване 120 годишнината от рождението на писателя-хуморист, художник и наш съгражданин Димитър Чорбаджийски – Чудомир, които ще започнат на 24 март. Вижте програмата за празниците ТУК.