Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Ден на българската просвета и култура и на славянската пис
Posted by SB on 2016/5/24 20:09:00 (1533 reads )

- Ден на българската просвета и култура и на славянската пис

Тържествено беше отбелязан този ден в Павел баня в читалище „Напред 1903”. В присъствието на деца, ученици, учители, читалищни дейци и граждани, с много цветя и усмивки и с „Върви народе възродени” и „Аз съм българче” в изпълнение на ученици от СОУ „Христо Ботев” започна невероятния празничен концерт.
В приветствено слово г-жа Йордана Енева – зам.-кмет на община Павел баня изказа почит и признателност към светите братя Кирил и Методий за създаването на славянската азбука, за това, че тяхното дело пуска първите си здрави корени и процъфтява най-напред на българска земя и България дава четмо и писмо на другите славянски народи. Тя подчерта, че днес нашата планета е страшно и трудно място за живеене, но нашите ценности, нашите традиции, нашето гордо минало, просветата и вярата ще ни спасят, ще ни вдъхнат вяра и ще ни обединят. В днешният ден ние изказваме почит и уважение към родители и ученици, към учителите, към читалищните работници. Г-жа Енева призова – да ценим и пазим родния български език, българската култура, православната вяра. Те ще ни обединяват, те ще ни съхранят като нация, със тях ще намерим верния път – пътят, който ще спаси България.
Прекрасните изпълнения на танцьорите от Ансамбъл „Детелини” отново взривиха залата. Завладяващи и емоционални бяха изпълненията на децата от ЦДГ „Синчец”, детска вокална група „Пеещите розички” с ръководител Полина Христова, детска театрална студия „Дядовата ръкавичка” с ръководител Донка Иванова, ученици от ПГ по РХ, соловото изпълнение на Елиза Бекташ на пиано и Георги Георгиев от 2а клас при СОУ”Христо Ботев”, който изпълни стихотворение за учителя.
Честит празник!