Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Добра събираемост на данъци отчитат в Общината
Posted by SB on 2014/1/28 14:25:34 (1974 reads )

- Добра събираемост на данъци отчитат в Общината

 
Като много добра се определя събираемостта на патентния данък за изминалата година в общината. Това съобщиха служители от Отдел „Местни данъци и такси” към Община Павел баня. От направена за 2013 година справка се констатира, че внесените задължения на гражданите в местната данъчна служба в графа патент са 95.62%.
На базата на статистиката може да се обобщи и фактът, че като цяло събираемостта на задълженията в общината е доста добра. Доказателство на това е фактът, че задълженията на гражданите за недвижимите имущества и такса битови отпадъци за изминалата календарна година са събрани съответно на 80.34% и 83.21%. Като по-слаба специалистите отчитат събираемостта на данък МПС, чието процентно съотношение е близо 70%.
През настоящата година служителите от местни данъци и такси се надяват на още по-добри постъпления в общинската хазна, които според тях зависят преди всичко от отговорното отношение на хората.
Те напомнят, че в началото на месец март започват да се събират задълженията на гражданите за настоящата година. Традиционно до края на месец април, всеки един, който реши да заплати дължимите към общината суми ще може да се възползва и от 5% отстъпка.