Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Устройство на територията

- Обяви по ЗУТ

- Регистри

- ОУП Община Павел баня

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

Брояч

Архив новини : - Етнофестивал "Културата на моя етнос"
Posted by SB on 2013/9/30 10:56:27 (1629 reads )

- Етнофестивал "Културата на моя етнос"

                                        ЕТНО ФЕСТИВАЛ „КУЛТУРАТА НА МОЯ ЕТНОС”
 
 
 
        На 07.09.2013 година на откритата сцена в село Горно Сахране за четвърти пореден път се състоя етно фестивалът „Културата на моя етнос”. Организатор на събитието бе Народно читалище „Светлина 1905” с. Горно Сахране, с подкрепата на Община Павел баня.
Основната идея на събитието е съхраняване, развитие и популяризиране на фолклора на различни етноси, живеещи в мирно съжителство на територията на Република България.
     На сцената редом застанаха представители на ромската, турската, каракачанската, българската и помашката общност. Всички те представиха характерни за своя етнос музика или танц, които впечатлиха публиката със своята изразност, емоционалност и външен вид.
Всички участници бяха разделени в три възрастови групи, оценявани безпристрастно от жури в състав г-н Станимир Радевски- кмет на Община Павел баня и г-жа Йордана Енева- зам. кмет на Общината.
        Първо място единодушно бе присъдено на мъжката група за автентичен фолклор от село Абланица, на чиито участници организаторите подариха автентична носия и поканиха отново да се включат в конкурса и следващата година. От своя страна публиката също не остана безпристрастна и всеки сам за себе си избра своя фаворит.
За всички останали участници освен аплодисментите на публиката организаторите осигуриха почетни грамоти и награди.