Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Тържествено бе отбелязан 24 май
Posted by SB on 2013/5/27 16:10:03 (1815 reads )

- Тържествено бе отбелязан 24 май

 
По традиция Зрителната зала на читалище „Напред”, гр. Павел баня, бе домакин на тържествения концерт по случай Деня на славянската писменост, българската просвета и култура, организиран от Средно общообразователно училище „Христо Ботев”, с подкрепата на община Павел баня и със специалното участие на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.
В самото начало на тържеството зам.-кметът на общината, г-жа Йордана Енева, произнесе слово и поздрави всички присъстващи – учители, ученици, граждани и гости – като изтъкна, че 24-ти май е повод до се фокусираме върху добродетелите, в които всеки един от нас е възпитан. Тя е убедена, че най-дълго честваният ни празник в историята ще пребъде за поколенията.
Веднага след това прозвучаха вечните Вазови стихове на „Аз съм българче” в изпълнение на Александър и Михаил Белчеви. Един колективен проект представиха малчуганите от Детска театрална студия „Дядовата ръкавичка” към читалище „Напред” и Школата по изкуствата към Община Павел баня. Откъс от „Ние, врабчетата” на Радичков бе разигран на сцената от младите театрали. Ученици от 5. клас на СОУ „Христо Ботев” пък поздравиха с песни абитуриентите на Випуск 2013. Адаптирани приказки за сцена, разказващи за вечния чудак, Хитър Петър, представиха учениците от Артателие „Патиланци”. Професионалистите от гимназията по ресторантьорство и хотелиерство отведоха публиката във трагикомичния свят на Чудомир със сценката „Жената днес”.
В самият финал на празничния спектакъл Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, гр. Павел баня, разкри богатия фолклорен свят, разказващ мъдростта на вековете. Специален гост в програмата на ансамбъла бе музикантът и бивш танцьор на „Детелини” от  Националното училище за фолклорни изкуства, „Филип Кутев”, Ивайло Стефанов, който изпълни популярни мотиви от народни песни на гайда.