Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги

Устройство на територията

- Обяви по ЗУТ

- Регистри

- ОУП Община Павел баня

Проекти на норм. актове

Вътрешни норм. документи

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

Брояч

Архив новини : - Колоездене за купа Павел баня
Posted by SB on 2013/4/8 8:40:29 (2140 reads )

- Колоездене за купа Павел баня

ОТНЕСОХА „ПАВЕЛ БАНЯ” В ПЛОВДИВ
За поредна година курортният град бе домакин на Националното състезание по шосейно колоездене за купа „Павел баня”, с което се открива и активният Сезон по колоездене в цялата страна. Организатори на мероприятието бяха колоездачен клуб „Лястовица”, гр. Казанлък и община Павел баня, а от Федерацията по колоездене и Българският колоездачен съюз съдействаха за цялостното провеждане на спортния полуден.
Подготовката започна още в ранния обяд, а половин час преди началото всички участници преминаха регистрация и техническа проверка на велосипедите. Колоездачни клубове от Бургас, Варна, Пловдив, Казанлък, Нова Загора, Троян, Сливен, Добрич, Видин и др. се надпреварваха в три възрастови категории – момчета, юноши – младша възраст и мъже – старша възраст. Главен съдия на старта бе Тошко Узунов от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Казанлък.
Васил Дянков, спортен анализатор и коментатор на състезанието, предупреди колоездачите, че маршрутът е изключително разнообразен, защото се редуват участъци с асфалтова настилка, плочки и хлъзгав терен в парковата част на трасето, ето защо трябва особено да внимават при атаките.
Стартът бе даден в 15.00 часа пред сградата на Общинска администрация в центъра на града, а слънчевото и топло време благоприятстваше  доброто настроение на всички присъстващи.
Първото преминаване по състезателните участъци бе с опознавателна цел, след което стартираха най-малките. Те имаха 10 обиколки, като всяка втора от тях бе спринтова. Такъв бе регламентът и за останалите възрастови групи, които трябваше да преминат по маршрута съответно 16 и 24 пъти.
След близо два часа оспорвано състезание, дойде ред и на церемонията по награждаване. При момчетата безспорен победител стана Ясен Александров от колоездачния клуб от град Варна. При юношите Нягол Няголов от Бургас стъпи на почетната стълбичка със златен медал. А купа „Павел баня” бе отнесена в град Пловдив от Нако Георгиев, който е млада надежда на българското колоездене.
След официалното откриване с днешното състезание на „Сезон 2013”, утре в 09.00ч. е вторият старт в град Крън в посока връх Бузлуджа, а в късния следобяд колокритериум за купа „Георги Коев” в гр. Казанлък.
 
                                                                                                                             Румен Скрински